Харків'яни можуть заробити до 12 тисяч гривень на місяць в "Армії відновлення", про це пише "KHARKIV Today".

Таку зарплату можна буде отримати з 1 квітня цього року, мінімально платитимуть від 8100 грн. Наразі зарплата працівників "Армії відновлення" складає від 7 100 до 10 650 гривень на місяць, на деяких об’єктах можна отримувати півтори мінімальні зарплати.

"Армія відновлення" була створена у вересні 2022 року. Спочатку її працівники розбирали завали після обстрілів. Наразі можна долучатися до плетіння маскувальних сіток, чергувати в "Пунктах незламності" або доглядати за людьми похилого віку.

Що потрібно, щоб долучитися до цієї роботи:

  • стати на облік у Центр зайнятості;
  • у разі, якщо ви безробітний зі статусом ВПО, вас можуть взяти у проєкт і так. У районні Центри зайнятості надходять запити від комунальників та волонтерів, працівники центру пропонують безробітним взяти участь у тому чи іншому проєкті відновлення. Якщо ті погоджуються, з ними підписують договір і, відповідно з ним, виплачують заробітну плату. 

Харківська область наразі стала лідером в Україні за кількістю безробітних, які долучилися до "Армії відновлення".

Зараз її робітники працюють у 53-х із 56-ти громад Харківської області, не працюють тільки у районах безпосередніх бойових дій. Найбільша кількість учасників — у Харкові.

У 2024 році Центр зайнятості планує розширити сферу діяльності підрозділу відновлення. Наприклад, з весни планують працювати у Сковородинівському музеї на Богодухівщині, який був зруйнований російською ракетою ще в квітні 2022 року. Завали там давно розібрали, але величезна територія музейного комплексу лишається без нагляду.