Влада Куп'янська спростовує евакуацію держорганів. Працівники районної військової адміністрації, СБУ, Національної поліції та прокуратури Куп'янського району перебувають на робочих місцях і продовжують виконувати свої обов'язки, повідомив керівник РВА Андрій Канашевич.

Куп'янськ перебував під окупацією з перших днів повномасштабного вторгнення. Місто було звільнено у вересні внаслідок Харківської наступальної операції. Противник продовжує конролювати на сході району 29 сіл та селищ. На Куп'янському напрямі продовжуються бойові дії. Також окупанти інтенсивно обстрілюють населені пункти району.

За даними чиновника, “останні кілька днів ворог наполегливо поширює інформацію про евакуацію державних органів, вивезення майна організацій та установ та нібито заклики до евакуації місцевих мешканців на тлі майбутнього масованого наступу в районі міста Куп'янськ”. Глава району закликав не реагувати на інформаційні атаки, довіряти лише офіційним джерелам та не поширювати недостовірну інформацію.

Також Канашевич спростовував інформацію про наступ на Куп'янському напрямку. Чиновник заявив, що обласна влада знає про накопичення противником сил на тимчасово окупованих територіях, але це не наступальні сили.

Про концентрацію підрозділів РФ повідомляв і губернатор Олег Синегубов. У Генеральному штабі ЗСУ заявляли про перегрупування сил противника на різних напрямках, у тому числі і на Куп'янському. Військова та цивільна влада заявляє, що Збройні сили України тримають ситуацію під повним контролем.