Жовтневий районний суд визнав винним українського військовослужбовця-контрактника в дезертирстві та засудив його до 8 років позбавлення волі. Про це йдеться у вироку, опублікованому в Єдиному реєстрі судових рішень.

З матеріалів справи відомо, що 5 березня 2022 року солдат стрілецького взводу разом із товаришем по службі вийшов із території військової частини. Наступного дня товариш по службі повернувся в розташування, а солдат - ні. Також з'ясувалося, що дезертир привласнив автомат АКС-74 і 120 патронів до нього.

За даними слідства, солдату телефонували товариші по службі, і той відповів, що перебуває в себе вдома в Луганській області, а в частину повертатися не збирається. Також солдат розповів, що злякався, коли на початку березня 2022-го їхня частина потрапила під російський обстріл, кілька людей загинуло. Пізніше товариші по службі втікача розповіли, що той нібито перебуває в російському полоні. Де дезертир зараз - невідомо.

Суд визнав солдата винним у дезертирстві (ч. 4 ст. 408 КК України) і призначив йому покарання у вигляді восьми років позбавлення волі. Строк відбування покарання відлічуватиметься від дня його затримання після набрання вироком законної сили.