Деякі мешканці Харківської області отримають гроші на ремонт будинків, розбитих війною. Як повідомив Червоний хрест, найближчим часом кошти отримають перші постраждалі, а це мешканці понад 3 тисячі пошкоджених приватних будинків.

"Червоний Хрест" виділить постраждалим на ремонт будинків  25 тисяч гривень. Вже складено список із 3 030 будинків, які потребують ремонту. Згодом список планується розширити до 10 тисяч позицій.

Цей вид допомоги призначений для тих, чий будинок був пошкоджений лише частково і в ньому можна проживати після невеликого ремонту.

Раніше вже близько 6 тисяч жителів звільнених територій Харківської області отримали разову грошову допомогу на загальну суму понад 7 млн. гривень.

У Харкові про зруйновані або пошкоджені будинки слід повідомляти до Центру надання адміністративних послуг міста Харкова та його територіальних підрозділів.

Для цього необхідно підготувати інформацію про майно, його пошкодження/знищення, взяти з собою документ, що засвідчує особу, ідентифікаційний код (РНУКПН) та звернутися з цими документами до ЦНАУ.

Обов'язковою умовою подання заяви через ЦНАУ є наявність електронної пошти заявника.

Також заявку можна подати у додатку або на порталі Дія. Алгоритм дій наступний: авторизуйтеся, натисніть "Послуги", "Ушкоджене майно" та заповніть форму, вказавши всі дані. Далі слід очікувати інформацію про початок процедур оцінки та компенсації.