Харківські рятувальники отримали пристрій, за допомогою якого можна знаходити людей під завалами. Як повідомив "Суспільному" заступник керівника управління ДСНС Харківської області Анатолій Торяник, прилад дозволяє вести пошуки людей за стукотом серця та дихання.

Анатолій Торяник зазначив, що при розборі завалів гуртожитків у Слобідському та Салтівському районах використовувати цей прилад було неможливо, оскільки для роботи з ним необхідна тиша, а тоді точилися обстріли.

"Коли ми там працювали, ще велися обстріли, було голосно, і ми не могли його використовувати. У приладу є особливості: коли під завалами знаходиться жива людина, тоді вона навіть подих, побиття серця може почути, і ми можемо отримати інформацію, в якій частини завалів знаходиться потерпілий", - розповів Анатолій Торяник.


Увага! Читайте нас у телеграм-каналі Новини Status Quo
Там більше інформації!


Нагадаємо, увечері 17 серпня по гуртожитку на Салтівці у Харкові вдарила російська ракета. Пізніше правоохоронці встановили тип ракети, начальник поліції Харківської області заявив, що це була ракета "Іскандер", виготовлена ​​в РФ. За даними прокуратури, від ракетного удару по гуртожитку загинуло 19 людей.