В окупованій Боровій запрацював російський "пенсійний фонд". Про це повідомили у Борівській селищній раді.

"Під керівництвом окупаційної влади у Боровій розпочав роботу "пенсійний фонд". Очолила псевдоустанову колишня співробітниця контрольно-ревізійного управління (КРУ). Тут пенсіонерам видають допомогу у розмірі 10 тис. рублів і обіцяють виплату пенсій по 8 тис. рублів. За попередньою інформацією, пенсію обіцяють виплачувати пенсіонерам, які оформлять російські паспорти", - йдеться у повідомленні.

За інформацією селищної ради, на території громади знаходиться незначна кількість російських військ, які розміщуються у лісовій зоні за межами населених пунктів. Бойові дії тут не ведуться, але чути звуки вибухів із Ізюмського спрямування.

У терапевтичному відділенні Борівської центральної лікарні останнім часом помітно зросла кількість пацієнтів, які перебувають на стаціонарному лікуванні. Люди в умовах війни та окупації внаслідок постійної емоційно-психологічної напруги загострюються хронічні захворювання. Найчастіше за медичною допомогою звертаються люди із захворюваннями серцево-судинної системи. Ситуація ускладнюється тим, що через відсутність мобільного зв'язку на території окупованої громади неможливо по телефону викликати швидку та вчасно отримати медичну допомогу.

Місцеві жителі продовжують виїжджати із окупованих територій. Зараз це роблять двома шляхами - через Росію та Печеніги.

"На понеділок заплановано чергову евакуацію мирного населення через печенізьку дамбу. Організатори евакуації з українського боку наголошують, що прохід через дамбу можливий лише в один бік - з окупації на територію підконтрольну українській владі. У зворотному напрямку більше нікого не пропускатимуть, поки території не будуть пропускати, поки території звільнені від окупантів!" - зазначили у Борівській селищній раді.

Раніше повідомлялося, що до будинків мешканців окупованої Борової заселяються переселенці з Донбасу.