До будинків мешканців окупованої Борової заселяються переселенці з Донбасу. Про це повідомили у Борівській селищній раді.

"На території громади спостерігається збільшення кількості переселенців з Донецької та Луганської областей, які заселяються в житло борівчан, що виїхали", - йдеться в повідомленні.

За інформацією селищної ради, бойові дії тут не ведуться, але періодично тут чути звуки вибухів. Ситуація у громаді залишається напруженою та нестабільною. Зберігаються загрози обстрілу, підриву на мінах, виникнення пожеж в екосистемах.

Банківська система в окупації не працює, люди не мають можливості отримати українські пенсії та зарплати. Відсутня мобільний зв'язок та Інтернет. Представники окупаційної влади збирають у пенсіонерів Борівщини заяви та документи для оформлення соціальної допомоги та пенсії.

За наказом влади у навчальних закладах Борівщини прибирають українську символіку та книги, видані з 1991 року. Співробітники освітніх закладів, які погодились на співпрацю з окупантами та планують у новому навчальному році працювати під їхнім керівництвом, пишуть заяви на звільнення українського керівництва. Вже надійшло близько 30 таких заяв. Вчителям, які залишаються в штаті українських шкіл, нараховуються українські зарплати, на відміну від тих, хто звільнився. Коли Україна відновить контроль над тимчасово окупованими територіями, педагоги, які перейшли на бік окупантів, вже не зможуть працювати в українських школах.

Як зазначили у Борівській селищній раді, місцеві жителі не залишають спроб виїхати з окупації та повернутися до нормального життя, від якого їх "звільняє" РФ. Так, 1 серпня через Печеніги було евакуйовано близько 900 осіб (це жінки та діти). З Борівської громади на територію, підконтрольну українській владі, виїхало 5 людей.