Ракета, що була випущена з РФ 6 липня, зруйнувала та пошкодила дві будівлі 1917 року на Полтавському Шляху, які були пам'ятками архітектури. Там розміщувалися адміністрація Новобаварського району, центр надання адміністративних послуг та казначейська служба.

За словами заступника голови адміністрації Новобаварського району Дмитра Лазуренка, одна будівля повністю зруйнована, другу спробують відновити, пише "Суспільне".

12 13 14 15

"Ракета потрапила до двох пам'яток архітектури 1917 року. Це пам'ятники обласного значення. Перша будівля зруйнована без можливості відновлення, друга будівля - там великі пошкодження, але крило, що вціліло, можна відновити", - сказав Лазуренко.

На думку Харківського міського голови, своїм обстрілом російська армія намагається залякати населення, вплинути на харків'ян психологічно.

"Агресор намагається лякати нас, але ви бачите, що нас не залякати. Починаючи з перших днів війни я казав, що це геноцид проти українського народу. Те, що стосується руйнувань – одну будівлю доведеться зносити однозначно, друга будівля – подивимося на конструктив", – сказав Ігор Терехов.

Нагадаємо, вже за кілька годин після обстрілу Новобаварського району харківські енергетики відновили електропостачання.

Фото: Вячеслав Мавричев/Суспільне Харків