Ухвалювати рішення про відкриття шкіл у Харкові будуть ближче до вересня. Про це на брифінгу 6 червня повідомив голова ХОВА Олег Синєгубов.

За його словами, вимоги до укриттів мають бути на першому місці.

"Ракета летить 30-40 секунд. Хто встигне евакуювати школу в укриття за 30-40 секунд? Це неможливо фізично зробити. Проводити заняття безпосередньо в укритті - так само. Це має бути вже захисна споруда, а не укриття, щоб забезпечити безпеку дітей. Їх у нас, повірте, невелика кількість. На всю область у навчальних закладах близько 60", - сказав Синєгубов.

Зі свого боку, мер Харкова Ігор Терехов раніше заявляв, що в місті можливе комбіноване навчання - поєднання дистанційного та очного, тому що багато батьків просять відновити офлайн-навчання. У Харкові активно працюють над облаштуванням у школах укриттів і бомбосховищ. Поки що укриття облаштовано приблизно в 100 школах, у Харкові їх всього близько 200.

Олег Синєгубов на брифінгу додав, що наразі розглядається питання про відкриття шкіл у вересні в Лозівському та Красноградському районах, а також північній частині Богодухівського, які розташовані далеко від лінії фронту. Але і це не так просто, тому що потрібно збільшити кількість шкільних автобусів.

"Якщо ми відкриємо школи, то це будуть тільки опорні - багатокомплектні школи, де ми будемо облаштовувати укриття і, можливо, організовувати навчання в кілька змін. Можливо, об'єднувати в одному приміщенні кілька навчальних закладів", - зазначив Синєгубов.