Росіяни використовують загороджувальні загони на Куп'янському фронті. Про це розповів очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов. За його словами, російська армія деморалізована, і загороджувальними загонами окупанти змушують свої підрозділи йти в атаку. Він підкреслив, що сьогодні активні бойові дії ворог веде у Табаївці, щоб досягнути тактичних успіхів, однак ЗСУ дають відсіч. Наразі мета наших військових – зайняти висоти, звідки ворог наступає.

Із літа 2023 року Куп'янський напрямок є однією з найгарячіших ділянок загального фронту. Понад рік російські війська намагаються взяти село Синьківка. Ще одна ділянка, де росіяни атакують, - село Табаївка. ЗСУ відбивають усі атаки.

Щодо чисельності росіян на Куп’янсько-Лиманському напрямку начальник ХОВА зауважив, що ця кількість постійно накопичується. Наразі це приблизно 100 тисяч осіб, із них 60 - це сили логістики, забезпечення тощо, а 40 тисяч - ведуть активні штурмові дії. Ці штурмові бригади ворог змушений постійно відновлювати через величезні втрати.

Синєгубов наголосив, що змінилася й якість ворожих штурмів. Спочатку росіяни штурмували позиції ВСУ танками, але українська армія знищували техніку. Ворог почав штурмувати БТРами - без результату. Тепер вже їдуть на МТ-ЛБ – так званих "мотолигах", на яких у штурмові дії в принципі не йдуть.

Він також розповів, що фортифікаційні споруди активно зводять на Білгородському, Сумському, Вовчанському та на Лимано-Куп’янському напрямках.

Нещодавно мер Куп'янська Андрій Беседін наголошував на нестачі боєприпасів на лінії фронту у Харківській області. За його словами, на Куп'янському напрямку ЗСУ стримують ворога, але у військових замало зброї для того, щоб піти в наступ. 

Влада планує оголосити примусову евакуації з Куп’янського району. У листопаді 2023 року в Купянському районі вже провели примусову евакуацію з 66-ти населених пунктів.

Також раніше Синєгубов спростував чутки про наступ на Харків, підкресливши, що це - ворожа ІПСО, й закликав мешканців області довіряти лише перевіреній інформації.