Російські війська не полишають надій захопити Харків і Харківську область, вважає голова Харківської обласної адміністрації Олег Синєгубов. На це, за оцінкою губернатора, вказує активізація російських диверсантів на Харківському напрямку.

Дії диверсійно-розвідувальних груп фіксують на півночі та на північному сході регіону.

"Дійсно, раніше такої активності не було. Ми чітко розуміємо, що ворог не полишає своїх сподівань щодо міста Харкова та Харківської області. Ми до цього готові. Ну і він ось таким чином пробує дізнатися про можливі слабкі місця наших воїнів", - повідомив Синєгубов в ефірі нацмарафону.

Також губернатор вказав найнебезпечніші напрямки: північний, північно-східний (на півночі та північному сході з РФ межують Золочівська, Дергачівська, Липецька, Вільхуватська та Дворічанська громади), Куп'янський, Лиманський, Борівський. Тут триває будівництво фортифікаційних споруд. Іноді будівельники працюють на відстані одного кілометра від російських позицій.

Про активізацію диверсантів у Харківській області повідомляв і речник Держприкордонслужби Андрій Демченко. За його даними, раніше ДРГ частіше виявляли в Сумській області. Зараз вони перенесли акцент на Харківщину.