В останні три тижні російські диверсанти активізувалися на кордоні в Харківській області, вони можуть обстрілювати машини мирних. Про це повідомив в ефірі телемарафону речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

Раніше диверсанти найактивніше діяли в Сумській області. За останні тижні вони змістили акцент на Харківщину. 

Демченко припустив, що зміна напрямку відбулася тому, що в Сумській області диверсанти успіхів не досягли.

Речник Держприкордонслужби підкреслив, що російські диверсанти несуть загрозу не тільки захисникам кордону, а й місцевим жителям: вони відкривають вогонь і по автомобілях мирних людей.

Також Демченко повідомив про велику кількість обстрілів прикордонних територій. За минулий місяць по території Сумської, Чернігівської та Харківської областей росіяни завдали понад 2000 ударів. Найбільше обстрілів за останній час припадає саме на Харківську область.

Часті обстріли заважають облаштовувати фортифікації на кордоні. Але зміцнення кордону триває, щоб сили оборони могли вести бої з укриттів, якщо станеться повторне вторгнення, пояснив речник ДПС.

У вересні голова ХОВА Олег Синєгубов розповів, що російські ДРГ виявляють на Богодухівському напрямку, на півночі Харківської області, на Вовчанському та Куп'янському напрямках.