В Ізюмі під час окупації знищено весь громадський транспорт. Як повідомив в інтерв'ю Українському радіо міський голова Ізюма Валерій Марченко, в Ізюмі не можуть відновити рух громадського транспорту містом, оскільки транспортні засоби під час окупації зазнали пошкоджень або були викрадені російськими окупантами.

З 28 лютого 2022 року місто знаходилося в стані облоги. У березні російські війська здійснювали масовані обстріли Ізюма, що викликало гуманітарну катастрофу: у місті не було електроенергії, газу, опалення, каналізації, ліків та мобільного зв'язку, мешканці ховалися у підвалах. 1 квітня місто було окуповане російською армією. 11 вересня внаслідок Харківського наступу українські сили оборони звільнили Ізюм. Проте інфраструктура міста надзвичайно постраждала за часи окупації.

"Поки що проблема у нас із автобусними перевезеннями, внутрішньоміськими. Якщо на Харків уже зараз йдуть автобусні маршрути, запущено залізничний транспорт, залізничні автобуси — два вагони, але вони забезпечують потреби, які зараз є, то з внутрішньоміським перевезенням проблеми. Весь транспорт, який обслуговував наше місто було розкрадене, розбите, зараз автобусів немає. Перевізник шукає, де взяти ці автобуси, поки ми не запустили перевезення містом", — повідомив Валерій Марченко.

Влада регіону відновлює транспортне сполучення на звільнених територіях. До Куп'янська почав ходити рейковий автобус. Це перший комбінований рейс, де 95% дороги долається поїздом, а остання миля від зупинної платформи Осиново до Куп'янська – безкоштовними маршрутними автобусами громади.

Прямий рейс №6605/6608 з кінцевою станцією Осинове курсуватиме зі станції Харків-Пасажирський щодня о 06:15, прибуття – о 09:50. Зворотний рейс з Осинового – о 16:21, прибуття до Харкова – о 19:35. Вартість проїзду – 43 грн.