Начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов заявив, що такі події, як напад військових на блокпост у Харкові, - неприпустимі.

"Моя думка щодо інциденту на блокпості в Харкові дуже проста: усі представники силових структур повинні керуватися законами та присягою. Знати і поважати права та обовʼязки кожного, хто виконує свої службові обовʼязки — це аксіома. І розвідники, і поліцейські є невідʼємними складовими Сил безпеки та оборони України. У нас усіх один ворог — росія, і лише наша наполеглива спільна робота здатна забезпечити успіх у важкій боротьбі за свободу української нації. Звісно, такі історії, як у Харкові, жодної користі не несуть. Тому в цілому я вкрай негативно оцінюю цей неприємний інцидент, такі випадки неприпустимі", - заявив Буданов, пише "Бабель".

29 вересня на вʼїзді до Харкова люди у військовій формі напали на блокпост. Нападники, озброєні автоматами, поклали на землю поліцейських і військових, які чергували там. Подію зафіксувала нагрудна камера поліцейського.

Один із нападників виступив із короткою промовою, у якій вимагав, щоб правоохоронці на блокпосту не перевіряли бійців і автомобілі військової частини 0458. Після цього нападники покинули блокпост.

Було відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) КК України.

Ця стаття передбачає одне з покарань:

  • виправні роботи на строк до двох років;
  • арешт на строк до шести місяців;
  • обмеження волі на строк до трьох років;
  • позбавлення волі на строк до трьох років.