Знаєте, що таке допомагати армії у війну для приватного бізнесу? Це все одно робити щось важливе та потрібне іншим, незважаючи на емоційні "гойдалки", порушену логістику улюбленої справи і дуже часто, велику втрату того, що вже мав!

Олександр Чердак пережив усі обставини, і вони не змогли зламати навіть після того, як його справа постраждала, деякі друзі перестали бути такими, а світ різко і назавжди розділився на "до і після". Так, ніхто з нас не міг уявити подібного жаху і в майже повномасштабну війну ніхто не вірив до 24.02. Але життя йде своєю чергою, і кожен проходить свій шлях, навіть відчувши на собі, що таке відльоти, прильоти, 155 калібр, повний заряд "Града" або крилата ракета, що проноситься над головою зі свистом.

Тому хочеться подякувати Людині з великої літери від душі і не лише за допомогу в покупці того, що життєво необхідне бійцям, хоча це дуже важливо. Хочеться сказати величезний "Дякую!" людині, яка не перестала їм бути за ці місяці, не стала скаржитися, як інші, на складності та невизначеність, не поїхала туди, де тихо і безпечно, а зайняла тверду позицію і слідує їй.

4

Завдяки Олександру Чердаку військові отримали ось такий список всього необхідного:

  •     Систему супутникового інтернету StarLink другого покоління та оплатили її використання;
  •     Квадракоптер DJI Mini у Combo комплекті (для ближньої розвідки);
  •     Плитоноску для бійця;
  •     100 шапок для всього взводу, що охороняють кордон уздовж Білгорода

Кожна річ унікальна і дуже потрібна на фронті, де вона не лише життя рятує, але й допомагає зробити службу мінімально комфортною. Напевно, це дивно звучить в умовах війни, але солдати повинні мати якісний зв'язок, бути тепло одягнені (шапка обов'язкова =)) та мати можливість дивитися з висоти пташиного польоту, інакше війну не виграти.

Так, держава опікується воїнами, проте надати посильну допомогу можуть не лише прості громадяни, а й приватний бізнес. Адже бійці захищають нас із вами, і ми можемо спати спокійно. Але наш спокій для них – щохвилинний ризик собою, атаки, контрнаступи, зачистки, тож допомога у будь-якому вигляді зайвою не буде.

Хтось може сам купити потрібне, підтримуючи зв'язок із бійцями чи їхніми командирами безпосередньо. Купити та навіть привезти на "нуль" - до Донецької, Луганської чи Харківської області. Але хтось не такий сміливий, наприклад, і просто допомагає волонтерам грошима, а вже вони купують і розвозять потрібне. Різниці немає, головне – там, де все це чекають, усі отримають!

Посильна допомога армії водночас допомагає й тому, чий бізнес постраждав. Це складно і важко, адже улюбленій справі віддавалися всі сили та час. Хочеться все повернути, і зробити це можна лише допомагаючи бійцям. І в хвилини цієї допомоги та роботи на перемогу людина знову може відчути свою значущість, потребу та "зачепитися" за те, що стане якорем у новому житті, яке почалося з приходом війни.