Село Циркуни Харківської області розміновано на 90%. Решта території - це луки, через які проходила лінія фронту, повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Губернатор зазначив, що це непроста ділянка для роботи: російські війська використовували там і міни, і касетні снаряди.

Над розмінуванням Харківської області, каже Синєгубов, працюють майже 250 саперів. Піротехніки розмінували майже 5,4 тисячі га територій і 329 об'єктів критичної інфраструктури, знайшли та знешкодили понад 97 тисяч вибухонебезпечних предметів.

Циркуни - велике село, розташоване за окружною дорогою Харкова, приблизно за 25 км від кордону з РФ. До війни тут проживали 6,3 тис. осіб. На початку повномасштабного вторгнення село було окуповано. ЗСУ звільнили Циркуни в травні 2022 року. Населений пункт постійно зазнає обстрілів з боку РФ. Зокрема, 11 червня Циркуни обстріляли з РСЗВ "Ураган".

Циркуни включили до списку населених пунктів, відновлювати які будуть за програмою "Краще, ніж було". Однак на початку червня Олег Синєгубов заявив, що через часті обстріли село можуть виключити з програми відновлення.