Військовозобов'язані чоловіки можуть пересуватися Україною без отримання відповідних дозволів. Про це повідомила координатор руху адвокатів Збройних Сил України Євгенія Рябека, пише РБК-Україна.

За її словами, військовозобов'язані чоловіки при зміні місця проживання мають звернутися до центру військового комплектування, знятись з обліку та стати на облік у новому місці. Євгенія Рябека уточнила, що ця норма не є новим правилом.

"Можливо, опублікований документ трохи незрозуміло виписано. Але справді мета - упорядкувати цей облік, щоб наші центри комплектування мали певний порядок", - розповіла Євгенія Рябека.

Вона також додала, що військовозобов'язані чоловіки можуть пересуватися Україною без обмежень. А звертатися до центру військового комплектування потрібно при кошторисі місця проживання чи реєстрації.

"Ще відбуватимуться певні наради, щоб юридично впорядкувати цей документ і внести поправки для того, щоб він був правильнішим. Ніхто не хоче зупинити економіку, бізнес", - підсумувала Євгенія Рябека.


Внимание! Читайте нас в телеграм-канале Новости Status Quo
Там больше информации!


Нагадаємо, раніше в Генштабі розповіли, що виїзд з місця проживання призовників, військовозобов'язаних та резервістів без дозволу керівника відповідного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (військкомату) заборонено.