Споживачам необхідно укласти договори з КП "Харківводоканал" на обслуговування систем водопостачання та водовідведення. Про це повідомили у прес-службі підприємства.

На підприємстві зазначили, що якщо співвласники багатоквартирного будинку не ухвалили рішення про вибір моделі договірних відносин та не уклали договір з обслуговування систем – з ними укладається публічний договір приєднання.

"Згідно з чинним законодавством, з 1 травня 2022 року до співвласників багатоквартирних будинків застосовується Публічний договір про проведення технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем водопостачання, водовідведення та зливної каналізації", - розповіли у КП "Харківводоканал".

Такі договори вважаються укладеними, якщо протягом 30 днів з дня опублікування тексту договору на офіційному сайті підприємства співвласники багатоквартирного будинку не ухвалили рішення про вибір моделі договірних відносин та не уклали відповідного договору з виконавцем комунальної послуги.


Внимание! Читайте нас в телеграм-канале Новости Status Quo
Там больше информации!


Плата виконавцю послуги за таким договором складається з:

  • плати за послугу, що розраховується виходячи з розміру затверджених тарифів на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення та обсягу спожитих послуг;
  • плати за абонентське обслуговування

Вартість зазначених робіт, згідно з умовами укладених договорів, виключається з квартплати та входить в оплату послуг, що надаються КП "Харківводоканал".