Благодійною організацією "Благодійний фонд Євгена Пивоварова" за донорства американського партнера Direct Relief доставлено медичний гуманітарний вантаж для закладів охорони здоров'я України на загальну суму 113 655 070,00 грн.

Медичні препарати розподіляються між закладами охорони здоров'я України, - ліки надійшли до 7-ми регіонів: на заході до Закарпатської та Івано-Франківської областей, на півдні до Одеської та Миколаївської, в центрі до Київської та Полтавської, і найбільша частина медичних препаратів приходиться на схід, до Харківської області. 

20 закладів охорони здоров’я Харківської області отримали понад 90 найменувань медичних препаратів загальною вартістю 40 607 227,73 грн. 

Номенклатура лікарських препаратів складається з кровозупинних та кроворозріджувальних засобів, цукрознижувальних, седативних, антибактеріальних, сечогінних, гіпер/гіпотонічних, психотропних, противірусних, антизапальних засобів та препаратів для лікування онкологічних захворювань, щитовидної залози, захворювань суглобів тощо. 

Зокрема, онкохворі пацієнти зможуть отримати унікальний препарат "Анагрелід" – лікарський препарат проти пухлин, який порушує структуру ДНК, чим блокує поділ злоякісних клітин.

Благодійним фондом Євгена Пивоварова підписано Меморандум про співробітництво з організацією Direct Relief, який передбачає системну медичну допомогу Україні протягом всього 2022 року. 

Чим ближче до лінії фронту, тим складніша логістика та більш гостра необхідність в ліках. Багато прифронтових громад знаходяться в ситуації гуманітарної катастрофи.

Директорка благодійної організації Анастасія Пивоварова повідомила, що планується надходження ліків від американських благодійників до кінця року. При цьому найменування лікарських препаратів, які потрібні медичним закладам Харківщини, узгоджуються через профільний Департамент охорони здоров‘я.

Начальник Харківськоі ОВА Олег Синєгубов подякував за цю ініціативу:

«Слід зазначити, що медикаменти надходять завдяки Бдагодійній організації, а це суттєво економить кошти держави та зменшує витрати на транспортування ліків. Дуже важливо об’єднуватися народним депутатам, благодійникам, волонтерам, щоб спільними зусиллями дійти до нашої дуже очікуваної перемоги».

«Яскравий приклад волонтерської допомоги – це робота БО «Благодійний фонд Євгена Пивоварова». Нам важливо співпрацювати разом в одній команді з начальником ХОВА, - представником Президента Олегом Синєгубовим. Особливо у військовий час разом йти до перемоги», – зазначив народний депутат України Павло Сушко.

«Харків – це Місто-герой, поруч проходить лінія фронту. Я дуже дякую всім захисникам та захисницям за те, що стримали й продовжують давати відсіч ворогу. Дякую начальнику ОВА Олегу Синєгубову й нашій команді за спільну роботу 24/7. Саме завдяки цьому ми маємо змогу передати такі потрібні нашим військовим та цивільним громадянам ліки», – наголосив народний депутат України Євген Пивоваров.