РФ запустила 5 ракет по аеродрому у Коротичі Харківського району. Про це повідомив начальник Слідчого управління ГУ Нацполіції в Харківській області Сергій Болвінов.

За його словами, на непрацюючому аеродромі пошкоджені ангари. Внаслідок обстрілу вся територія вкрита вирвами. На місці була пожежа. За попередніми даними, аеродром обстріляний ракетами С-300. Обійшлося без постраждалих.

Аеродром "Коротич" — це спортивний аеродром, розташований неподалік селища Новий Коротич. Він призначений для запуску та випробування авіамоделей, а також виконання парашутних стрибків.

Протягом березня 2024 року росіяни уже двічі били по цьому аеродрому. Обидва рази влучання були по порожнім ангарам. Також цей аеродром зазнавав масованих ударів і у 2022 році.

Раніше голова обласної поліції  Володимир Тимошко повідомляв, що Коротич за дві доби зазнав щонайменше 6 ударів. За його даними, РФ била туди "Іскандерами". 

Під час обстрілу, який відбувся вдень 4 квітня на полі між Коротичем та Березівкою, ракета вбила 36-річного тракториста та поранила ще двох людей.