Російські війська 4 січня вдарили з РСЗВ по передмістю Харкова - Липцям. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Липці - велике село, яке розташоване за 30 кілометрів на північ від Харкова. До війни в селі проживало понад 4 тис. осіб.

Начальник поліції Харківської області Володимир Тимошко уточнив, що по району Липців випустили також щонайменше 4 ракети С-300. Зруйновано будинки, пошкоджено дороги, господарські будівлі, автомобілі. Обійшлося без постраждалих.

Голова Липецької сільської військової адміністрації Олексій Слабченко розповів "Суспільному", що обстріл села почався о 22:50. За його даними, били із САУ, мінометів, із різних артилерійських систем. Прильоти припали на промислову зону, яка нині не працює. Хаотично обстріляли село. Два розриви були дуже сильні. Олексій Слабченко припустив, що били С-300 або авіабомбами. Унаслідок обстрілу пошкоджено п'ять будинків. Електрика в Липцях є.

За словами Слабченка, Липці перебувають під ударами протягом кількох днів. Днем раніше селище пережило близько 50 обстрілів - найбільше з початку вторгнення.

Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив, що з артилерії і мінометів 4 січня росіяни обстріляли понад 15 населених пунктів області: 

  • Вовчанськ, Малу Вовчу Чугуївського району;
  • Потіхонове, Синьківку, Табаївку, Іванівку, Берестове Куп'янського району та інші.

У Вовчанську вночі 5 січня пошкоджено приватний будинок. Без постраждалих.

Унаслідок бойових дій у Харківській області знеструмлено 16 074 абонентів у 65 населених пунктах Ізюмського, Куп'янського, Богодухівського, Харківського та Чугуївського районів. Відновлення електропостачання триває.

Також ЗСУ відбили протягом доби 6 атак біля Синьківки та Петропавлівки Куп'янського району.