Диверсанти постійно намагаються прорватися через кордон у Харківській області, повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телемарафону.

Раніше диверсійні групи (ДРГ) активно діяли в Сумській області. Але в останні кілька тижнів вони переключилися на Харківську, каже Демченко. Речник прикордонної служби припустив, що росіяни змінили напрямок, тому що в Сумській області їм не вдалося досягти успіху.

На кордоні Харківської області значно зросла і кількість ворожих обстрілів. Неспокійно також у прикордонних районах Чернігівської та Сумської областей.

Командувач Об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв говорив про посилення північного кордону: для боротьби з диверсантами тут збільшили кількість солдатів і військової техніки. Протяжність держкордону в Харківській області становить 315 км.

Одне зі значних бойових зіткнень із ДРГ відбулося в другій половині вересня. Розвідники штурмової бригади "Сталевий кордон" виявили російських диверсантів, які намагалися укріпитися на позиціях біля кордону в Куп'янському районі. Бійці дочекалися, поки на українській території зібралися близько 15 російських солдатів, і разом із танкістами відтіснили їх за кордон. Кількох росіян розстріляли снайпери. Коли солдати РФ, що залишилися, почали тікати, по них відкрили вогонь із танків і мінометів.