Офісний центр із бомбосховищем, який планували побудувати в Саржиному яру, з'явиться в районі "Металіста" - неподалік від станції метро "Метробудівників". Про це повідомив депутат Харківської міськради Дмитро Булах.

За його словами, будівлю планують зробити багатофункціональною: у мирний час у ній могли б розміститися офіси, у воєнний - укриття.

Локацію для майбутнього офісного центру обирали, зважаючи на умови рівновіддаленості від різних районів Харкова: тут хороша транспортна розв'язка і є вільні ділянки поруч із метро.

Доручення побудувати в Харкові багатофункціональний центр дав президент України Володимир Зеленський. Глава держави зазначив, що це дало б змогу захистити мирних громадян від російської агресії. Кошти на будівництво - 180 млн грн. - виділила держава з Фонду ліквідації наслідків військової агресії РФ. Місто фінансує тільки проектну документацію.

Спочатку багатофункціональний центр планували будувати біля Саржиного яру. У мерії заявляли, що будівлю можна буде використовувати і як бомбосховище, і як освітній простір, де зможуть навчатися до 700 школярів або студентів.

Ідея будівництва викликала протести. У Саржиному яру 13 серпня відбулася акція, на який зібралися харків'яни, що виступають проти будівництва. Активісти підписали звернення до президента Володимира Зеленського та Харківської міськради. Мер Харкова Ігор Терехов наступного дня заявив, що для будмайданчика виберуть інше місце.