На Куп'янсько-Лиманському напрямку ЗСУ підбили російські танки та установку "Град". Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

За його словами, Куп'янсько-Лиманський напрямок залишається лідером за кількістю артилерійських ударів. За добу російські окупанти відкривали там вогонь 601 раз і завдали 11 авіаударів. Також відбулося 6 бойових зіткнень.

Упродовж доби наші захисники знищили 54 окупанта, ще 89 дістали поранення або були взяті в полон. Підбито три ворожі танки, дві БМП, САУ "Акація", РСЗВ "Град", два міномети, два безпілотники та станцію візуального спостереження "Муром-М".

Череватий додав, що цей напрямок жорстко контролюється нашим командуванням. Усі російські атаки після наших контратакувальних дій припиняються, а росіяни втрачають живу силу і техніку.

Голова ХОВА Олег Синєгубов також повідомляв, що активні бойові дії в Харківській області тривають на Куп'янському напрямку. Наші захисники надійно утримують свої позиції та дають рішучу відсіч окупантам.