Заслужена артистка України, актриса Харківського драматичного театру Вікторія Тимошенко померла у лікарні від поранень, отриманих 2 січня внаслідок ракетного удару по Харкову. Про це повідомили в обладміністрації.

Позавчора, 2 січня, колеги Вікторії Тимошенко уже повідомляли про її смерть, однак з’ясувалося, що вона жива, але перебуває в реанімації у важкому стані. На жаль, серце 84-річної жінки зупинилося 4 січня.

Вікторія Тимошенко закінчила театральну студію при Дагестанському державному театрі м. Махачкали в 1960 році. Через 8 років почала виступати на харківській театральній сцені.

Харківські театрали знають її за виконанням таких ролей:

  • Фекла Іванівна - "Одруження" Миколи Гоголя;
  • Мадам Сівель - "Моя парижанка" Ламуре;
  • Голда - "Поминальна молитва" Григорія Горіна;
  • Розалія - "Філумена Мартурано" Едуарде де Філіппо;
  • Поліна Андріївна - "Чайка" Антона Чехова.

Загалом у результаті ранкових ракетних ударів 2 січня по Харкову загинули 2 людей, постраждали ще 62. Удари були нанесені "Іскандерами" по Шевченківському району, прильоти - на проспект Незалежності, Бакуліна, Новгородську.

У медзакладах на сьогодні залишаються 16 постраждалих: на стаціонарному лікуванні знаходиться 11 жінок та 5 чоловіків, серед них хлопчик 9 років. Стан дитини - середньої тяжкості, стабільний. Хлопчик отримав мінно-вибухову травму та забійну рану м’яких тканин.

У важкому стані знаходиться 56-річний чоловік. Його було прооперовано. Постраждалий отримав множинні уламкові ураження.

Інші пацієнти знаходяться у стані середньої тяжкості у відділеннях хірургії, серцево-судинному, офтальмологічному відділеннях.