Син колишнього мера Харкова Геннадія Кернеса Кирило вийшов зі складу фракції "Блок Кернеса – Успішний Харків" у Харківській облраді. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Наші шляхи розійшлися. На жаль, колеги перестали бути соратниками, а честь та гідність для деяких з них перетворилися на порожній звук. Фракція перестала працювати на успіх Харківщини. Її рішення все частіше не мають нічого спільного з розвитком громад та захистом їхніх інтересів. В своій депутатській діяльності я завжди прагнув до того, щоб мої голосування, рішення та дії були обумовлені міркуваннями доцільності, ефективності та максимальної користі громадам. Будьте впевнені, я робитиму це поза фракцією. Я не дам забути ім'я мого батька та привласнити стороннім особам його досягнення. З гідністю продовжу справу свого батька - найкращого мера Харкова Геннадія Кернеса", - заявив Кирило Кернес.

На початку жовтня на засіданні фракції "Блоку Кернеса" депутати більшістю голосів усунули від виконання обов'язків Кирила Кернеса. Основною причиною для його заміни депутати назвали те, що з початку війни він жодного разу не висловив своєї позиції щодо військової агресії Росії проти України, а з 24 лютого самоусунувся від керівництва фракцією. Також депутати "Блоку Кернеса – Успішний Харків" заявили про недотримання Кирилом Кернесом фракційної дисципліни.

Замість Кирила Кернеса керівником фракції депутати обрали Віталія Панова, директора КП "Харківводоканал".