В Ізюмі Харківської області 13 тисяч людей – знову з газом. Про це повідомив заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко.

"85% житлових будинків уже з газопостачанням. У місті газ отримали 13 тисяч споживачів", - написав Тимошенко у своєму телеграм-каналі.

За інформацією прес-служби Харківської ОВА, над відновленням газопостачання задіяно 11 бригад Ізюмської та Барвінківської дільниць "Харківгазу".

Про відновлення газопостачання у звільненому від "руського миру" Ізюмі стало відомо в середині жовтня. Тоді голова ХОВА Олег Синєгубов повідомив, що перші 500 сімей вже мають у будинках газ.

Робота газовиків Харкова й області - приклад та самовідданості співробітників, і того, як швидко повертаються до життя звільнені території. Наприкінці вересня влада Ізюма називала ситуацію в місті близькою до апокаліптичної і говорила про те, що газ повернути в місто до опалювального сезону буде дуже складно. Стверджувалося, що лише деякі приватні будинки, можливо, вдасться знову газифікувати. Але вже сьогодні у місті є світло, якого не було з березня. Тут працюють лікарня, аптеки, магазини, люди одержують пенсії та інші виплати.

А от у Вовчанську не буде газу: раніше місто отримувало його з Росії. За даними місцевого керівництва, газопостачання не відновлять.

"Газу немає, і 90%, що його і не буде. Електромережі працює, напруги достатньо. Зараз ми дали заявку на буржуйки, електрообігрівачі, електроплитки. Ми працюємо зараз із фондами, з різними благодійними організаціями, і всім даємо заявки на опалювальні прилади" , - повідомив керівник Вовчанської ВДА Тамаз Гамбарашвілі.

Місто готується зимувати без газу. Також тут шукають місця, де розгорнути пункти обігріву на випадок, якщо електропостачання не буде. Вирішується питання із забезпеченням населення дровами.