У Харкові дорожчатиме молочка. Це пов'язано з тим, що місцеві заводи знищені або перебувають в окупації, пише KHARKIV Today з посиланням на аналітиків.

"Зростання цін під зиму на молочну продукцію. Зменшується виробництво молока і збільшується закупівельна ціна на молоко, хоча вона і зараз досить висока. Але все ж таки ми прогнозуємо подальше зростання. Десь мінімум на 10% буде зростання, ми сподіваємося, що більшого не буде. До того ж у нас і виробництво молока поменшало значно. Такі регіони, як Харківська область, де було багато достатньо комплексів з виробництва молока. Вони знищені, Чернігівська область зазнала втрат і таке інше", - розповіла аналітика консалтингової компанії Ольга Мозгова.

Через окупацію постраждав Малороганський молочний завод у селищі Мала Рогань неподалік Харкова, також росіяни знищили фермерське господарство "Агромол" у селі Шестаково (колишній Вовчанський, укрупнений Чугуївський район). Тут загинули сотні корів, друга ферма компанії знаходиться у захопленому селищі Підсереднє, це за шість кілометрів від Великого Бурлука (укрупнений Куп'янський район).

В окупації опинилися Куп'янський молочно-консервний завод та Балаклійський молочний завод. У середині липня російські пропагандисти показували "різноманітність" продуктів в окупованому Куп'янську. На кадри потрапила продукція місцевого заводу: згущене молоко, питний йогурт, олія, сметана. Етикетки були російською, зокрема, можна було побачити напис "Згущене молоко". У червні росіяни скаржилися, що обстріли пошкодили трансформаторну підстанцію у Балаклії, тому без електрики не могли функціонувати молочна ферма та молокозавод.