Президент України Володимир Зеленський просить призначити всім харків'янам фінансові виплати. Відповідну петицію зареєстровано на сайті глави держави.

Автор петиції зазначає, що мешканці Харківської області перебувають у зоні воєнних дій і не отримують жодних виплат від держави, оскільки не є внутрішньо переміщеними особами, а гуманітарну допомогу у багато районів, селищ та сіл не доставляють.

"Ці люди не мають можливості виїхати в безпечніші регіони, не мають роботи та іншої можливості заробити на життя. У містах, селищах та селах, де йдуть активні бойові дії, люди не мають можливості заробляти, тому їм потрібна фінансова допомога держави на час воєнного стану в країні", - йдеться у петиції.

Щоб петицію було розглянуто президентом, вона має набрати 25 тисяч підписів за три місяці. Поки що звернення підтримали понад триста осіб.


Увага! Читайте нас у телеграм-каналі Новини Status Quo
Там більше інформації!


Раніше на Харківщині не отримали виплати близько 15% переселенців, які звернулися за грошовою допомогою від держави. Директор обласного департаменту соціального захисту населення Юрій Шпарага пояснив, що це пов'язано з перевантаженістю бази даних та навантаженням на управління соцзахисту.