Чкаловську громаду Чугуївського району покинуло близько 40% жителів. Про це "Слобідському краю" розповіли в Чкаловській селищній військовій адміністрації.

Перед початком бойових дій тут було 10 834 жителі, зараз населення становить 6,5 тисяч.

В адміністрації додали, що напередодні війни тут працювали 6 шкіл і два садки. Через бойові дії пошкоджено чотири шкільні будівлі, одну зруйновано повністю. Цього навчального року школи працюють дистанційно, а дитячі садки припинили діяльність.

У лютому 2022 року школи відвідував 1121 учень. У січні 2024 року - 850 школярів. 532 з них проживають на території громади. Уроки сьогодні проводять 114 учителів.

    "На території громади працювало шість будинків культури та п'ять сільських бібліотек. Їхню діяльність призупинено у зв'язку з великою руйнацією приміщень і знищенням бібліотечних фондів. На полі бою загинув заступник директора Чкаловського будинку культури", - розповіли в селищній військовій адміністрації.

Наразі в громаді працює п'ять амбулаторій загальної практики-сімейної медицини та п'ять фельдшерсько-акушерських пунктів. Граківська сільська амбулаторія була зруйнована під час окупації, зараз у Граковому встановлено модульну. Коштом ВООЗ закуплено меблі та технічне обладнання.