Мешканець Харківської області "заробив" понад мільйон гривень на продажу неіснуючого товару в інтернеті. Як повідомили в поліції, слідчі встановили причетність фігуранта до понад 100 фактів злочинів.

У серпні до поліції у Львівській області звернувся чоловік і повідомив, що його ошукали. Він розповів, що невідомий під приводом продажу товару в інтернеті заволодів його грошима в сумі 1700 гривень, які заявник особисто перерахував на банківську картку продавця.

Поліцейські встановили, що абонентський номер зловмисника на момент скоєння злочину перебував у селі Лиман Зміївської громади Харківської області.

Підозрюваним виявився 18-річний житель села Лиман. Він створив сайти http:la-la.top та http:elen, на яких розміщував інформацію про продаж неіснуючого товару. Потенційним покупцям зловмисник пропонував переказати гроші на банківські картки у вигляді передоплати або повної плати за товар. Після надходження коштів на банківську картку оголошення видалялося, товар замовнику не надсилався, а акаунти блокувалися.

Під час обшуків у хлопця поліція вилучила стартові пакети, платіжні картки, віртуальні платіжні картки на мобільних пристроях, комп'ютерну техніку, гроші.

Уже встановлено причетність фігуранта до понад 100 фактів шахрайств під приводом продажу неіснуючого товару. Попередній матеріальний збиток від злочинної діяльності склав понад 1 мільйон гривень.

Схожим чином діяла і 20-річна мешканка Сахновщини, про затримання якої ми писали наприкінці січня.