У Харкові з'явиться Алея Героїв Про це у своєму телеграм-каналі повідомив мер Ігор Терехов.

"У новорічному зверненні президент Володимир Зеленський, говорячи про Харків, зазначив, що бути поряд з Росією територіально - не означає бути поряд ментально. І непокорений Харків довів, що він - українське місто. Вважаю, що вже зараз, коли йде битва за незалежність, гідність і свободу, наші загиблі герої, які відстоювали Харків та Україну, мають бути увічнені на рідній землі", - зазначив Терехов.

Алея Героїв буде розташована у центрі міста. Вже розпочалася робота над її проектом. За словами Терехова, це буде аналог Меморіалу Слави у Лісопарку.

Перші імена, які з'являться на Алеї, - Олег Адамовський та Георгій Тарасенко.

Підполковник, Герой України Олег Адамовський з першої години війни захищав Харків, 24 лютого дав ворогові бій, зупинив його на околицях міста та загинув 12 березня.

Георгій Тарасенко - Герой України, засновник батальйону "Фрайкор", який віддав своє життя у боях за місто 25 березня. У жовтні Харківська топонімічна група отримала десятки пропозицій щодо перейменування вулиць Харкова на честь захисників України. Учасники групи пропонують перейменувати на честь Тарасенка вулицю Плеханівську.