Людям, чиї будинки постраждали внаслідок ракетного удару по селу Гроза Куп'янського району, обіцяють вставити двері та вікна. Загалом вибуховою хвилею в селі пошкоджено 16 будинків, пише "Суспільне".

Російські війська вдарили по Грозі 5 жовтня. Ракета "Іскандер" влучила в кафе, де влаштовували поминки за загиблим військовослужбовцем Андрієм Козирем. Унаслідок удару вбито 59 осіб - третину села. Загинули цілі родини. Крім того, шестеро дітей залишилися круглими сиротами.

Встановлено особи двох підозрюваних у наведенні російської ракети. Це колишні місцеві жителі: 30-річний Володимир Мамон і його молодший брат, 23-річний Дмитро, які під час окупації перейшли на бік РФ, а після звільнення Куп'янського району - втекли до Росії.

Місцевим жителям, чиї будинки зазнали пошкоджень, надали первинну допомогу вже наступного дня. Частину будинків уже відремонтували силами місцевих волонтерів. Крім того, господарі постраждалого житла подають заявки на участь у державній програмі "єВідновлення". Також їм видали матеріали для самостійного ремонту та надали виділили грошову допомогу від фонду "Карітас". Планується, що будинки будуть відремонтовані до грудня.

Як повідомив начальник Шевченківської селищної військової адміністрації Сергій Стариков, у Грозі планується відкрити в селі магазин замість кафе, зруйнованого російською ракетою.