У Росії звільнили командувача Західним військовим округом Олександра Журавльова, який брав участь в обстрілах Харкова. Про це свідчать реєстри, наявні у відкритому доступі.

Згідно порталу rusprofile, кадрова ротація була зроблена 28 вересня, тоді командувачем ЗВО замість Журавльова в РФ призначили генерал-лейтенанта Романа Бердникова. 56-річний генерал-полковник Олександр Журавльов тричі був у Сирії, був командувачем угрупуванням Збройних сил РФ під час війни в цій країні. Саме під командуванням Журавльова угруповання Збройних сил Росії в Сирії завершило облогу густонаселеного міста Алеппо, яка призвела до значних жертв серед цивільного населення. Світові ЗМІ та правозахисники повідомляли, що під час його командування різко збільшилася кількість атак касетними боєприпасами по Алеппо. За даними Центру документації порушень прав людини в Сирії, в період з 10 вересня по 10 жовтня 2016 року касетні боєприпаси були використані в Алеппо 137 разів, що на 791% більше, ніж середня кількість таких атак за попередні вісім місяців.

Що стосується Харкова, то в травні CNN провели розслідування, навівши докази, які свідчать, що генерал-полковник Журавльов 28 лютого наказав застосувати "Смерчі" проти цивільних об'єктів, щонайменше, трьох житлових районів Харкова. За свідченням експертів CNN, Журавльов - єдиний з офіцерів, що мав повноваження віддавати наказ про застосування БМ-30 "Смерч" у своєму окрузі.