У передмісті Харкова обстрілом убито жінку. На її похороні загинули ще двоє людей, повідомили в ГУ Нацполіції в Харківській області.

Поліцейські ексгумували тіла жінки та двох чоловіків із селища Вільхівка (Харківський район). Вони загинули у березні.

За словами депутатки Вільхівської сільської ради Любові Куркіної, вибух стався за шість метрів від будинку 75-річної місцевої мешканки Любові Новікової. Вона загинула, швидше за все, від уламкових поранень.

Син загиблої Геннадій Новіков розповів, що його не було вдома, коли сталася трагедія. Після обстрілу він повернувся і побачив мертву матір на підлозі із травмою голови. Він домовився із друзями поховати жінку наступного дня. 3 березня на місце поховання прийшли шість односельців та друзів чоловіка, щоб попрощатися із сусідкою.

"Коли почали її закопувати, пролунав перший вибух, ніхто не постраждав. Після другого вибуху я побачив, що один чоловік лежав мертвий. А другий від поранень помер у лікарні", - поділився Геннадій Новіков.

На місці поховань слідчі зібрали речові докази і направили їх на експертне дослідження.

Нагадаємо, Вільхівку росіяни окупували практично одразу після вторгнення – у лютому. Місцеві жителі кажуть, що російські військовослужбовці захопили місцеву школу, де облаштували казарму. У селі Ольхівка під Харковом після окупації зруйновано практично всі будинки.

Вільхівку звільнили наприкінці березня бійці 92-ї механізованої бригади ЗСУ та добровольчі загони.