У Харкові затримали чоловіка, який зняв пересування ЗСУ та виклав відео з місцем дислокації бійців у Мережу. Про це повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Досудовим розслідуванням встановлено, що чоловік записав відео, на якому зняв переміщення військової техніки ЗСУ однією з вулиць Харкова. На відео також потрапило одне із місць дислокації українських військових.

"Знявши відео, підозрюваний виклав його на особисту сторінку в соціальній мережі. Тому вказаний відеоролик "розлетівся" всіма пабликами", - розповіли в прокуратурі.

31 серпня під час обшуку у квартирі чоловіка вилучено мобільний телефон та речовину рослинного походження, різновид якої буде встановлений експертизою.

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру 29-річному харків'янину за фактом несанкціонованого поширення інформації про переміщення, рух та розташування ЗСУ (ч. 2 ст. 114-2 КК України). Досудове розслідування триває.


Увага! Читайте нас у телеграм-каналі Новини Status Quo
Там більше інформації!


Нагадаємо, СБУ виявила коригувальника, який наводив ворожу артилерію на позиції оборони Харківщини. Встановлено, що зловмисник зв'язався з представниками збройних сил РФ за допомогою телеграм-бота, посилання на який росіяни поширювали у мобільних месенджерах, та погодився співпрацювати з ворогом.

photo-2022-09-01-12-59-41