У Харкові відкрили Музей миру. Як розповіли у мерії, Музей миру з дитячими малюнками відкрили сьогодні, 1 вересня, в одній із шкіл Харкова.

У музеї також є два експонати, зроблені з уламків російських снарядів - герб України та герб Харкова. У відкритті музею взяв участь Харківський міський голова Ігор Терехов. Він зазначив, що не раз ставав свідком того, як створювалися дитячі малюнки.

"Коли були жорстокі бомбардування Харкова з повітря та землі, наші діти разом з батьками ховалися в метро. Коли я спускався до них, я бачив, як і що вони малювали. Хтось малював жах війни, хтось – свою родину, в тому числі з домашніми вихованцями, а хтось – своє світле майбутнє… Здорово, що у нас з'явився такий музей, ідея створення якого належить самим дітям… Після нашої перемоги ми перемістимо його в місце з великим простором, адже я впевнений, що з щодня тут з'являтимуться нові експонати", - зазначив Ігор Терехов.

Також мер повідомив, що після перемоги у місті відкриють Музей відродження Харкова.

11 22 33 44 55 66 88 99


Увага! Читайте нас у телеграм-каналі Новини Status Quo
Там більше інформації!


Нагадаємо, у червні війська РФ завдали ракетного удару по харківській школі, де був єдиний в Україні музей російського поета Сергія Єсеніна.