Під час сигналу повітряної тривоги харків'яни можуть безперешкодно заходити в усі укриття. Про це сьогодні, 1 червня, в ефірі національного телемарафону повідомив міський голова Ігор Терехов.

Він зазначив, що через близькість Харкова до кордону з РФ питання роботи укриттів перебуває на особливому контролі.

За словами Терехова, сховища підготовлені та відкриті, їхня робота ретельно контролюється, таким було завдання ще на початку війни. Крім того, у частині укриттів проходить ремонт.

Мер додав, що спеціального патрулювання укриттів у місті немає, тому що Харків "потерпає від обстрілів від початку війни, тож усе контролювалася в процесі". Також Терехов підкреслив, що станції харківського метрополітену працюють у режимі укриттів цілодобово.

За необхідності харків'яни можуть скористатися інтерактивною картою укриттів за посиланням. Крім того, у місті встановлено інформаційні покажчики з напрямком руху до найближчих сховищ.

Сьогодні вдень, 1 червня, РФ завдала по Харкову два ракетні удари, вони припали на Індустріальний район міста. На щастя, обійшлося без загиблих, постраждала лише одна жінка, але вона не потребує госпіталізації. А ось під час нічного ракетного обстрілу Києва загинули троє людей, які не змогли потрапити в закрите укриття. Це 9-річна донька з мамою та ще одна жінка. Поліція відкрила кримінальне провадження.