Якщо на російській території "спалахують повстання", то "ми це вітаємо". Так голова ХОВА Олег Синєгубов прокоментував ситуацію в Шебекіно Бєлгородської області РФ.

Сьогодні, 1 червня, "Російський добровольчий корпус" і легіон "Свобода Росії" - росіяни, які воюють на боці України - заявили, що проводять ще одну операцію на території РФ. Бійці записали відеозвернення і повідомили, що йдуть у Шебекинському напрямку. Вони закликали місцевих жителів залишатися в будинках або укриттях і заявили, що планують звільнити всю Росію від путінського режиму.

"Якщо на територіях спалахують такі місцеві повстання, то звичайно, ми тільки це вітаємо. Тому що далі стоятимуть російські війська від наших кордонів. Це може гарантувати безпеку наших жителів", - сказав Синєгубов.

Він додав, що прикордонний Вовчанськ Харківської області, який розташований за 20 кілометрів від Шебекиного, під обстрілом майже щодня.

Губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков заявив, що Шебекіно обстріляли з "Градів", після чого "Російський добровольчий корпус" повідомив, що в МВС Шебекіно оголошено план "Фортеця".

"Доблесні" захисники путінської зграї, дотримуючись протоколу, зібралися в будівлі управління. Ми дали їм зібратися і "накрили" пакетами "Градів". Результат уже відомий, навіть у Z-ЗМІ. Дякуємо місцевому населенню за важливу своєчасну інформацію!" - написали вони.

У російських пабліках - багато відео від мешканців Бєлгородської області, які залишають Шебекіно. Зазначається, що на заправках - величезні черги, а в місті - перебої зі світлом і водою.

Наприкінці травня легіон "Свобода Росії" і РДК пройшли на територію Бєлгородської області з боку Грайвороновського району. Тоді добровольці легіону повідомили, що "проводять операцію зі створення "смуги безпеки" для захисту цивільних українців, а також почали дії зі звільнення територій Бєлгородщини від "так званого режиму Путіна".