Війська РФ обрали новий напрямок для обстрілів Харківської області. У Генштабі повідомили, що вчора, 28 лютого, під удари противника потрапили кілька населених пунктів у районі українсько-російського кордону на північний схід від смт Великий Бурлук.

Це Аніськіно, Устинівка, Вільхуватка, Комісарове, Потихонове. Найбільше із цих сіл – Вільхуватка, де до повномасштабного вторгнення проживало понад 1,2 тис. осіб.

5

Також підрозділи РФ вже традиційно намагалися атакувати на Куп'янському напрямі, але були відкинуті.

Артилерія ворога обстріляла Дворічну, Гряниківку, Западне, Лиман Перший, Голубівку, Курилівку, Піщане, Кислівку, Табаївку.

На Слобожанському напрямі противник не наступав. Обстріляно Гатище, Ветеринарне, Стрілеча, Мороховець, Лук'янці, Тернова, Тихе та Вовчанськ, які знаходяться недалеко від українсько-російського кордону.

Загалом у Харківській області під обстріл потрапили понад 20 населених пунктів.

Війська РФ продовжували наступати на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямах у Донецькій області. ЗСУ відбили за добу 85 атак (з урахуванням Куп'янського спрямування).

По різних областях України війська РФ завдали двох ракетних і 12 авіаційних ударів. Противник здійснив 68 обстрілів із систем залпового вогню. ЗСУ збили два БПЛА "Шахед-136".

У відповідь авіація ЗСУ завдала 11 ударів по позиціях супротивника. Ракетники та артилеристи потрапили до 9 районів зосередження російських підрозділів, дві позиції зенітно-ракетних комплексів, станцію РЕБ та склад боєприпасів.