У Харкові вже мешкає понад мільйон людей. Такі дані на брифінгу оприлюднив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синегубов.

За даними чиновника, у перші місяці повномасштабного вторгнення РФ у Харкові залишалося 200–300 тис. мешканців. Тепер люди поступово повертаються. Населення міста збільшилося до 1,1 млн. людей.

На початку 2022 року у Харкові проживало 1,42 млн осіб. Найбільше жителів у місті налічувалося 1991 року – 1,62 млн людина. Але за наступні тридцять років кількість жителів міста поступово скорочувалася.

Губернатор повідомив, що мешканці повертаються і до населених пунктів області. У Лозовій після евакуації налічувалося 10 тисяч людей. Тепер, за даними губернатора, 60 тисяч. Кількість жителів до повномасштабного вторгнення в цьому місті складала 53 тисячі осіб.

Олег Синегубов розказав, що у регіоні налічується близько 450 тисяч внутрішніх переселенців. На початку жовтня у ХОВА повідомляли, що через військові дії в Харківській області свої будинки залишили 800 тисяч людей. 400 тисяч виїхали за межі області.