Харків'яни не отримали щомісячних виплат ВПО за січень. Про це повідомили у департаменті соцзахисту ХОВА.

Йдеться як про харків'ян, які переїхали до спокійніших районів міста, наприклад, мешканців Північної Салтівки, так і тих, хто переїхав до області.

Як розповіли SQ у департаменті соцзахисту, виплати ВПО здійснюються централізовано Мінсоцполітики України. На даний момент платіжне доручення з міністерства направлене до казначейства, тобто затримки на рівні казначейства, але гроші мають надійти найближчим часом.

У 2023 році статус ВПО та виплати людям продовжено автоматично, але якщо людина змінює адресу проживання, то вона має перереєструватися. З грудня 2022 року для цього більше не потрібно йти до органів соцзахисту, це можна зробити у "Дії". Там же можна скасувати статус ВПО, якщо ви повернулися додому.

У Харківській області на виплати мають право ВПО із усіх 56 громад. Ось їхній список. А ті харків'яни, які, у свою чергу, дали притулок у себе безоплатно переселенцям, можуть отримати компенсацію від держави. Головна умова – відсутність заборгованості за житлово-комунальні послуги. Покрокова інструкція про те, як отримати компенсацію – тут.