Фонд держмайна України (ФДМУ) виключив з помісячного пооб'єктного плану-графіка виставлення на продаж у III-IV кварталі 2011 р. держпакетів акцій господарських товариств пакет акцій ВАТ "Авіалінії Харкова". Про це повідомив офіційний сайт ФДМУ. Пакет акцій становить 99,994% статутного капіталу "Авіаліній Харків".

За даними фонду, план продажу був затверджений у серпні 2011 р. Пакет акцій був виключений з приватизації за зверненням регіонального відділення Фонду по Харківській області про необхідність приведення статутного капіталу "Авіалінії Харкова" у відповідність до вимог Цивільного кодексу України.

Довідка "SQ". Раніше ФДМ ухвалив рішення про реструктуризацію ВАТ "Авіалінії Харкова". Згідно з наказом фонду, реструктуризація підприємства проводиться "для приведення статутного капіталу у відповідність з розмірами його чистих активів".

Харківська державна авіакомпанія "Авіалінії Харкова" створена в липні 1998 р. шляхом відділення від Харківського державного авіапідприємства. У грудні 2001 р. "Авіалінії Харкова" на підставі наказу ФДМУ від 3 грудня 2001 р. були перетворені у ВАТ "Авіалінії Харкова". Підприємство з початку свого заснування спеціалізувалося з технічного обслуговування повітряних суден. З 1998 р. до 2001 р. підприємство здійснювало пасажирські перевезення. У власності підприємства перебувають сім літаків Ту-134А, чотири Ан-26 і два АР-26.

Постановою Господарського суду Харківської області від 27 жовтня 2005 р. була розпочата процедура санації ВАТ "Авіалінії Харкова". ФДМУ кілька разів виставляв на продаж приналежні державі акції ВАТ, однак вони не були реалізовані. 22 липня 2008 р. Господарський суд Харківської області визнав банкрутом ВАТ "Авіалінії Харкова".

На кінець 2008 р. активи підприємства складали 6,9 млн.грн., статутний капітал - 17,3 млн.грн.