Низку дитячих таборів Харківської області планується прийняти в комунальну власність. Про це повідомив сайт Харківської облдержадміністрації (ХОДА). Вчора, 30 січня, Головне управління у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА провело робочу нараду з керівниками ДП "Завод ім. Малишева", ДП "Завод "Електроважмаш", представниками Чугуївської райдержадміністрації, власниками дитячого закладу "Діброва". Йшлося про відновлення влітку 2012 р. роботи дитячих оздоровчих закладів "Червона гвоздика" (знаходиться на балансі заводу ім.Малишева), "Лісова казка" (на балансі "Електроважмашу") і "Діброва".

За словами заступника директора з соціальних питань "Електроважмашу" В'ячеслава Рубцова, спільно з Чугуївською райдержадміністрацією проведена робота з передачі дитячого оздоровчого закладу "Лісова казка" у власність територіальної громади Чугуївського району. Пакет документів знаходиться на узгодженні в Державному агентстві України з управління державними корпоративними правами та майном.

За інформацією голови профспілкового комітету заводу ім.Малишева Дмитра Рижука, це підприємство теж розглядає питання передачі дитячого оздоровчого закладу "Червона гвоздика" в комунальну власність.

Представники власника дитячого оздоровчого закладу "Діброва" підтвердили намір відновити його роботу влітку 2012 р.

Підводячи підсумки наради, начальник Головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА Дмитро Перепелиця відзначив необхідність об'єднання зусиль підприємств-власників і органів виконавчої влади для відновлення роботи недіючих дитячих оздоровчих закладів області і повідомив про готовність Головного управління сприяти відкриттю дитячих таборів.