Тендер з постачання інсуліну відбувся в Харківській області. Про це 30 липня під час селекторної наради повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. За його словами, у першій декаді серпня інсулін почнуть розподіляти по районах. Закупленої кількості інсуліну вистачить для забезпечення тих, хто потребує цього до грудня 2010 р.

Як зазначив І. Шурма, для нього не важливо, хто виграв тендер, а важливо, щоб ціна на інсулін була якомога нижчою. А також важливо, щоб переможці тендеру своєчасно поставили продукцію в потрібному обсязі й асортименті. "Ми працюємо або з виробниками або з дистриб'юторами виробників, оскільки в цьому випадку ціни найменші. В обов'язки постачальника входить доставка інсуліну до кінцевої точки. Зважаючи на те, що головний ендокринолог області працює в Харківській обласній клінічній лікарні на посаді завідувача відділенням і координує всі дії за рішенням проблем цукрового діабету, то обллікарні є основним замовником на тендері з інсуліну", - зазначив І. Шурма.

Довідка "SQ". Сесія Харківської облради 17 червня 2010 р. виділила 2 млн.грн. на придбання інсуліну в рамках держпрограми "Цукровий діабет". Загальна потреба в коштах для області в закупівлі інсуліну становить 31 млн.грн. В області 5,7 тис. осіб, яким потрібен інсулін, у тому числі 3,8 тис. - лікуються вітчизняним інсуліном.