Харківська облрада делегувала Харківській облдержадміністрації повноваження з управління обласним спортивним комплексом "Металіст" і дитячою спортшколою "Металіст". Відповідне рішення було прийняте на сесії облради 29 листопада.

Як зазначив голова облради Сергій Чернов, йдеться про те, що в Україні прийняті закони про особливості проведення Євро-2012, у яких, зокрема, йдеться про забезпечення громадського порядку на об'єктах Євро-2012. За цими законами забезпечувати порядк має облдержадміністрація. Щоб не було дублювання повноважень і робота з управління стадіоном велася оперативно, щоб не потрібно було для вирішення термінових питань чекати сесії облради, було вирішено передати повноваження з управління стадіоном ХОДА.

Довідка "SQ". У рамках підготовки Харкова до Євро-2012 група компаній "DCH" реалізує комплексну програму, яка включає реконструкцію стадіону "Металіст" і міжнародного аеропорту "Харків". Загальна кошторисна вартість реконструкції стадіону "Металіст" становить 762 млн. 632 тис.грн. Проект фінансується за рахунок коштів облбюджету, державного бюджету та інвестора - групи компаній "DCH" Олександра Ярославського.

Згідно зі складеним УЄФА календарем, у Харкові у фінальній частині чемпіонату Європи з футболу 2012 р. зіграють команди групи "В": 9 червня 2012 р. - B1-B2, 13 червня - B1-B3 і 17 червня - B4-B1. Матчі пройдуть на стадіоні "Металіст".