Друга човнова станція почне роботу в Харкові до 15 липня. Про це 29 червня під час прямої телефонної лінії в газеті "Вечірній Харків" повідомив директор Департаменту комунального господарства Харківської міськради Віктор Кітанін.

За його словами, станція буде розташована в тій пристані, де раніше стояв теплохід "Ластівка" (біля моста недалеко від площі Рози Люксембург). На ній буде працювати 10 човнів.

В.Кітанін також повідомив, що до 15 липня буде завершена реконструкція четвертої черги Червоношкільної набережної (від цирку до Гончарівської греблі). "Ширина зеленої зони ділянки не дозволяє зробити там зону відпочинку, тому на цій ділянці будуть встановлені огорожі з кулями", - зазначив В.Кітанін. За його словами, на набережній також будуть встановлені паркові світильники, обладнані тротуарна та пішохідна доріжка, висаджені дерева.

Довідка "SQ". 2 червня на Лопанській набережній відбулося урочисте відкриття човнової станції "Стрілка", яка не працювала близько десяти років. Теплохід "Ластівка" здійснював прогулянкові рейси з 1996 до 2005 рр. річками Харків і Лопань. 1 квітня 2005 р. на теплоході сталася пожежа, і він повністю згорів.