Близько 300 об'єктів у Харкові (підприємства та заправки) необхідно обладнати системами раннього виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення людей у ​​разі їх виникнення. Про це 28 квітня на засіданні комісії Харківської міськради з надзвичайних ситуацій заявив заступник начальника Головного управління МНС України в Харківській області Дмитро Бабенко.

За його словами, на 1 квітня на потенційно небезпечних об'єктах Харкова немає жодної такої системи, прийнятої в експлуатацію. Робочий проект на установку цих систем погодили лише 62 об'єкти і тільки два об'єкти встановили ці системи. "Спектр дії системи ширше, ніж у звичайної сигналізації, датчики більш чутливі, тому ці системи необхідні на потенційно небезпечних підприємствах, особливо напередодні Євро-2012. Мене дивує, що на жодному об'єкті Євро - 2012, таких як стадіон або аеропорт, їх немає. А такі підприємства, як завод ім. Малишева, Харківський тракторний завод, "Південкабель", що працюють з небезпечними речовинами, навіть не приступили до розробки проектів цих систем", - заявив Д.Бабенко.

За його словами, системи розробляє спеціалізована організація "Телеком-комплекс". Проекти цих систем уже замовили КП "Вода", КП "Харківкомуночиствод", Харківський жировий комбінат. За словами Д.Бабенка, від керівників трьохсот підприємств вимагатимуть до кінця третього кварталу 2011 р. розробити робочий проект на установку цих систем і затвердити графік їх введення в експлуатацію.