Виконавчий комітет Харківської міськради 26 жовтня затвердив склад комісії із земельних суперечок. Очолив комісію начальник управління земельних відносин міськради Борис Баронін. До її складу увійшли представники КП "Харківське МіськБТІ", облуправління МНС, міського управління Держкомзему, фахівці управління земельних відносин, містобудування та архітектури, депутати міськради.

Як зазначив Б.Баронін, у зв'язку з надходженням великої кількості звернень громадян з проханням розглянути суперечки з приводу суміжного землекористування виникла необхідність створити комісію з розгляду земельних суперечок та затвердити її склад. Комісія буде розглядати земельні суперечки на досудовій стадії. "Ця комісія як незалежний експерт даватиме зацікавленим сторонам земельної суперечки рекомендації. Отже, звернувшись до комісії, землекористувачі зможуть уникнути судових розглядів, прислухавшись до рекомендацій її представників", - підкреслив Б.Баронін.

Він нагадав, що не підлягають розгляду комісії суперечки, які розглядалися або зараз розглядаються судом. Послуги будуть надаватися безкоштовно. Термін винесення рекомендацій - 30 днів.

Також Б.Баронін підкреслив, що земельні суперечки мають розглядатися органами місцевого самоврядування.
 

Довідка "SQ". 28 вересня Харківська міськрада своїм рішенням затвердила порядок розгляду земельних суперечок на досудовій стадії.