Харківська облрада 27 жовтня на сесії ухвалила рішення про звільнення Наталії Жукової з посади головного редактора газети "Слобідський край". Головним редактором газети з тримісячним випробувальним терміном призначена Лариса Гнатченко, яка до цього працювала заступником головного редактора. Також облрада в рамках однієї з програм виділила газеті 300 тис.грн. на погашення заборгованості за друк.

Як повідомив "SQ" голова комісії з питань забезпечення прав людини, свободи слова та інформації Харківської облради Олександр Давтян, думка профільної комісії з цього питання була проігнорована. Він повідомив, що перед самою сесією відбулося засідання комісії, на якому депутати затвердили кандидатуру Л.Гнатченко, але з випробувальним терміном в один місяць. Після цього результати засідання комісії були передані голові облради.

О.Давтян також повідомив, що протягом трьох місяців комісія збереться і заслухає звіт про роботу газети, тому що депутати не зовсім згодні з політикою, яку проводять редактори видання.

Також О.Давтян повідомив, що члену комісії Івану Варченку було доручено розробити та надати комісії положення про комунальні ЗМІ. Таке становище дозволить виключити всі недоліки, які зараз спостерігаються в роботі газети.


 

Довідка "SQ". Перший номер газети "Слобідський край" вийшов 10 березня (за старим стилем) 1917 р. під назвою "Пролетарій". Потім газета називалася "Комунар", потім - "Харківський пролетар". З 1934 р. газета отримала назву "Соціалістична Харківщина", з початку 90-х - "Слобідський край". Засновники газети - Харківська облрада, Харківська облдержадміністрація та трудовий колектив видання.

Н.Жукова звільнилася за власним бажанням. Вона працювала в газеті з грудня 2010 р.

Раніше, на засіданні комісії, О.Давтян заявив, що комунальна обласна газета "Слобідський край" відмовляється друкувати статті депутатів Харківської облради.